Toamna este plină de activități, la Maria Clara Kindergarten ツ

Toamna a pășit în grădinița noastră tiptil și s-a instalat încetișor, în liniște, în toate caiețelele noastre de desen. A început cu căteva mere roșii, coapte bine, rumenite. Noi, copilași, nu am rezistat tentației, așa că am luat merele și am făcut din ele o plăcintuță bună, bună. Ba am mai făcut și compoțel pentru mami, pentru tati și pentru doamnele educatoare.

6 copy 6 copy

Dar Doamna Toamnă, nu s-a oprit aici. Ce credeți? Ne-a adus mai multe mere, și pere, și struguri, toate coapte și parfumate. Apoi a venit cu nuci și cu gutui pufoase. Ne-am lăsat prinși în jocul ei și ne-am apucat de colorat. Din fructe am făcut ștampiluțe distractive și ne-am înveselit paginile albe ale caiețelelor.

1 copy 5

Provocarea a fost și mai mare atunci când, toamna asta jucăușă, ne-a umplut coșurile cu legume. Mai multă culoare, mai multe arome. N-am crezut că acest anotimp este atât de bogat în culori, parfum, mirosuri, sunete, texturi. Am studiat cu mare atenție toate legumele, le-am învățat numele, le-am pipăit, le-am gustat, le-am desenat, le-am recitat și le-am cântat.

Am ascultat sunetele toamnei, fluierul vântului, muzica stropilor de ploaie, foșnetul frunzelor. Le-am redat și noi prin cântecele.

2 copy

Voi știți câte cântecele cunoaște Doamna Toamnă?

Și uite așa, încet încet, ne-am împrietenit cu toamna. Și ea cu noi. Într-o zi, toamna neastâmpărata, ne-a adus cadou un val de frunze colorate. Le-am privit zborul, le-am studiat conturul, le-am prins în păr, apoi ne-am prins în horă cu ele și am dansat până nu ne-am mai simțit piciorușele.

3 copy

Când ne-a văzut Doamna Toamnă râzând la soare, cu obrăjorii roși, cu ochișori strălucitori, ne-a înzecit bucuria și ne-a trimis un covor de frunze colorate, în curtea grădiniței. Ne-am așezat în cerc, iar ea, toamna, a deschis o carte mare și ne-a citit povești interesante, despre arici și veverițe, despre alune de toamnă, despre padure, despre aventurile păsărilor călătoare care acum se îndreaptă către țările calde.

3 copy

OHH, ce drăguță și bună e toamna…și ce nebună… ツ Știți ce a făcut? S-a costumat în vrăjitoare și a venit călare pe mătura ca să ne sperie! Doar că noi, știam deja de la doamnele educatoare ce are de gând toamna, așa că ne-am costumat și noi.

2 copy

Am umplut grădinița de bostănei fioroși și ne-am ascuns prin cotloane. Am auzit-o cum a intrat pe mătură și am ieșit repede să o speriem dar ce să vezi…toamna ne aștepta cu bomboane. Ne-a povestit că această sărbătoare se numește HALLOWEEN și că toți copiii primesc bomboane și dulciuri.

1 copy

Nu mai vrem să plece toamna de la noi! Vrem să rămână, să se mai joace cu noi și să ne mai spună povești. Zilele trecute ne-a spus o poveste atât de frumoasă, despre un cavaler pe nume Martin, care împărțea lucruri săracilor. Într-o noapte friguroasă, Martin a întâlnit un om sărman, și pentru că nu a avut ce să-i dăruiască, și-a tăiat mantia cu sabia în două bucăți. Una i-a dăruit-o sărmanului iar cu cealaltă s-a învelit el.

6 copy

Se spune că în noaptea aceea, o lumină strălucitoare a coborât din ceruri și i-a vorbit lui Martin. De aceea, noi, copiii, ne-am confecționat lampioane, pe care le-am aprins ca să-l celebrăm pe Sfântul Martin, la Biserica Evanghelică din Cristian.

9 copy 4 copy 7 copy

Toamna ne-a șoptit că se pregătește de plecare și ne-a rugat să nu fim triști, pentru că va fi mereu cu noi, în povești. Ne-a promis că se întoarce la anul pentru noi aventuri și jocuri. Tot ea ne-a spus că o trimite pe Crăiasa Iarnă la noi, ca să continuăm distracția.

O să ne fie dor de tine, toamnă! Să te întorci curând! ツ

Vreau Stirile Importante pe Email