Lumea la 4 ani ツ

Copiii de 4 ani adreseaza o multime de intrebari cu privire la lumea inconjuratoare si de ce este in modul care este. Uneori intrebarile pot fi stanjenitoare si greu de raspuns (cum sunt cele despre moarte sau sex), cei mici fiind in special interesati de modul in care vin pe lume bebelusii si experimentand prin observarea celorlalti copii. Este bine sa raspundeti simplu si sincer, fara a le oferi prea multe informatii.

Acomodarea-la-scoala-si-gradinita-Totul-despre-mame

Inteleg actiuni complexe (din 3-4 parti) si le executa, dar si semnificatia cifrelor, pot sorta obiecte in functie de marime si tip, culoare sau forma, pot compara doua greutati (si spune care este mai grea), inteleg conceptele de inalt, mic si scund dar uneori nu pot aranja un grup de obiecte in functie de aceste criterii.

Isi pot transcrie adeseori numele si pot desena o persoana cu cap, corp, picioare si brate si numara pana la 20 (uneori aduna obiecte atingandu-le).

618x346

Realizeaza diferenta dintre dimineata si dupa-amiaza si pot tine bine un creion in mana, pot decupa in linie dreapta, pot numi si potrivi patru culori si recunoaste chiar unele cuvinte (apeland la memoria vizuala). Pana la varsta de 5 ani, va pot spune numele, varsta si adresa daca sunt intrebati si pot reproduce un patrat, o cruce si un triunghi. Sunt capabili sa faca diferenta intre partea stanga si cea dreapta a corpului.

love-kids-balloons

Tot in jurul varstei de patru-cinci ani, copilul va manifesta primele semne de curiozitate cu privire la trupul sau, fapt concretizat in fascinatia pentru nuditate. Nu va mirati daca il veti surprinde spionandu-va la baie, cand va schimbati, sau daca va dezbraca papusile pentru a descoperi vreo asemanare cu propriul trup. Deja de la cinci ani, copilul devine constient de faptul ca este o persona unica atat in ceea ce priveste aspectul fizic, cat si in legatura cu personalitatea sa.large

Vreau Stirile Importante pe Email