Legenda lui Moș Crăciun

Se zice că în urmă cu mult timp a existat Moş Crăciun, care era un bătrân ce făcea jucării. Acestuia îi plăcea foarte mult să confecţioneze jucării, astfel că se ocupa întreg anul cu acest lucru, iar pe 25 decembrie, produsele obţinute le vindea la preţ mic într-un târg.

Într-o zi de Crăciun, când se întorcea acasă de la târg, Moş Crăciun a văzut pe geam trei copii care nu au primit nici un cadou. Văzându-i atât de trişti pe micuţi, bătrânul dorea să le ofere o jucărie, însă nu mai avea niciuna, deoarece le-a vândut pe toate. Cum dorinţa sa era atât de mare, pe fundul sacului a mai apărut o jucărie pe care le-a oferit-o celor trei copii, făcându-le o bucurie foarte mare. Din acel moment, el a vrut să poată să facă jucării pentru toţii copiii, mai ales pentru cei mai săraci.

În faţa sa şi-a făcut apariţia o căprioară rănită, pe care bătrânul a îngrijit-o. În semn de mulţumire, aceasta a reuşit să facă să apară renii şi sania. Hainele vechi ale bătrânului s-au transformat şi ele în unele noi, frumoase şi roşii, astfel apărând Moş Crăciun.5dbea2416f59b2ae6c8b67a77e1e946c

Citeste mai mult: adev.ro/pbiscb

Vreau Stirile Importante pe Email